luni, 31 octombrie 2011

Tonifierea parului


Masajul capilar permite si favorizeaza eliminarea toxinelor. Pielea capului este normala: de doua ori pe saptamana, timp de 1-2 minute, presati cu mana pielea capului, exercitati o presiune destul de mare, apropiind falangele de palma si incercati sa apucati cu degetele pielea capului.

Pielea capului este groasa: puneti un prosop inmuiat si cald pe cap inainte de masaj. Diferenta dintre temperatura camerei si cea a prosopului dilata vasele sanguine si faciliteaza executarea miscarilor.

Trucuri

Pentru a avea parul frumos: consumati vitaminele B1, B2, PP care se gasesc in bere, cereale, prune, piersici.

Tuns: asteptati primul patrar al Lunii, parul va fi mai gros si va creste mai repede.

Grosime: iata o masca capilara care va va ingrosa firele de par: amestecati 50 grame pudra de argila verde, 5 picaturi de ulei de cimbrisor, 5 picaturi de ulei de lamaie.

Aplicati dupa o samponare usoara. Lasati 20 minute. Clatiti bine.

Stralucire: Fierbeti 20 de fructe de ienupar (baca) timp 20 minute intr-o jumatate de litru de apa, lasati la macerat 24 ore. Clatiti parul cu aceasta infuzie, dupa o samponare usoara.

Stralucire si volum: Adaugati la ultima clatire o lingura de bere.

Reflexe rosii: Clatiti parul cu o infuzie foarte concentrata de foi de nuc ( o duzina).

Decolorare: Evitati apa oxigenata. Dupa samponare, clatiti parul cu o infuzie concentrata de musetel ( 10 flori). Lasati 15 minute si clatiti cu multa apa.

Par mai uscat: pentru a-l revitaliza, puneti in baie ulei de masline cu 30 de minute inainte de samponare.

Opinii:

in primul rand caderea parului este de mai multe feluri. Daca este localizata pe anumite petice ale scalpului sunt sanse foarte mari de regenerare si pentru asta exista diverse metode in functie de cauza, care este de obicei o ciuperca. In schimb daca este vorba despre alopecie difuza ca la barbat sansele sunt mult mai mici.
Trebuie bineinteles investigata intai cauza: analize hormonale si ale sangelui + ecografie ovariana. Daca se poate chiar niste analize generale pentru a depista orice afectiune care ar putea genera asa ceva.
Poate fi vorba de o afectiune a tiroidei sau anemie sau chist ovarian.
In cazul in care nu se depisteaza nimic medicii vor pune unul din doua diagnostice: alopecie androgenetica (un fel de sensibilitate excesiva a pielii capului la hormonii masculini din corp, chiar daca sunt in cantitate normala) sau alopecie pe baza de stres.
De aici exista o singura posibilitate de a trata si aceea este pe baza de preparate ce contin minoxidil (de obicei 2%) cum ar fi rogaine sau alopexy sau hair grow.
Toate celelate tratamente cum ar fi vitamine sau solutii de alta natura aplicate local de obicei nu dau rezultat. Mie mi-a fost recomandata o doctorita foarte buna de la Colentina d-na Smaranda Iosif care mi-a spus aceste lucruri si apoi am vazut o alta doctorita la o emisiune tv tot de la Colentina (dr. Olga Simionescu) si ea spunea ca se duce pe la conferinte prin strainatate pe aceasta tema si concluzia era aceeasi. Pentru alopecie androgenetica singurul tratament este pe baza de minoxidil.

Eu am mai facut tratament cu revalid, foltene sau o solutie pe baza de nu stiu ce salicilic (ceva care este continut si in aspirina)
Exista si sampoane cum ar fi nizoral, sau din gama ducray sau foltene pentru regenerare sau revitalizare(nu mai stiu exact cum scrie pe el) care mie mi-au fost recomandate de mai multi medici.
Eu sincer am facut aceste tratamente si cu vitamine si cu solutii locale. Parerea mea este ca minoxidilul doar imi mai stopa din cadere, iar restul nu prea aveau nici un efect.
Dupa ce am facut tratament cu minoxidil vreo 6 -8 luni am renuntat si la asta pentru ca ma dezamagise faptul ca nu se regenera si oricum dupa mai multe luni trebuie sa faci o pauza de la tratament.

La mine lucrurile sunt si pe baza de stres Doctorita Smaranda Iosif mi-a spus ca trebuie sa dorm suficient si sa nu mai beau stimulente de genul cafea, coca cola, pepsi sau sa mananc ciocolata. Am observat ca are dreptate pt ca in sesiune ma apucam sa imi fortez organismul la maxim folosind aceste stimulente si imi cadea f mult parul. Daca nu beam cofeina caderea era mai putin substantiala in ciuda stresului.

In cele din urma eu am renuntat la toate tratamentele si m-am apucat de ceaiuri de brusture, urzica si nuc cu care imi clatesc parul dupa baie , din cand in cand cate un galbenus de ou si in plus ma spal cu sampon vegetal de la hofigal care este foarte moale si nu solicita f mult radacina parului.
In continuare nu imi ramane decat sa ma rog ca aceste leacuri naturiste sa stopeze suficient caderea pt ca parul meu sa arate in limite normale macar pana imi gasesc si eu un partener ca sa pot avea niste copii  ,ca daca esti cheala slabe sanse sa se mai lipeasca cineva de tine.

Deja am povestit mult prea multe Oricum subliniez ca fiecare organism reactioneaza diferit la aceste tratamente deci trebuie incercate mai multe, ca nu se stie de unde sare iepurele. Nici medicii nu stiu prea bine ce sa recomande pt ca de cele mai multe ori nu sunt niste cauze clare.

Pentru parul uscat si deteriorat

Parul uscat devine casant, se rupe cu usurinta si are varfurile despicate. Acestuia ii lipsesc proteinele care il fac sanatos, puternic si lucios. Tratamentele cu proteine aplicate pe par, ii vor oferi hidratarea de care are nevoie. Se comercializeaza multe tipuri de tratamente preparate pentru toate tipurile de par, pe care le poti aplica singura acasa, sau ti le poate aplica stilistul. Exista cateva tratamente cu proteine naturale pe care la poti prepara singura acasa, si care vor da aceleasi rezultate.
-Ia doua galbenusuri de ou si adauga o lingurita de ulei de bebe. Amesteca compozitia pana aceasta se omogenizeaza. Adauga o cana de apa si amesteca. Aplica amestecul pe par prin masarea scalpului. Lasa sa actioneze timp de 10 minute, dupa care clateste-ti parul cu apa din abundenta.
-Avocado contine proteina de care parul tau are nevoie. Piseaza un avocado pana ai o compozitie cremoasa. Uda-ti parul si aplica crema pe par si pe scalp. Maseaza-ti bine capul pentru 5 minute pentru a beneficia maxim de uleiurile continute de crema de avocado. Infasoara-ti capul in plastic (aplica o punga de plastic) si lasa crema sa actioneze timp de o ora, dupa care iti clatesti parul. Daca ai parul extrem de uscat, poti adauga si un galbenus de ou compozitiei.
-Poti utiliza maioneza ca tratament proteic pentru parul uscat si casant. In functie de lungimea parului, aplica suficienta maioneza pentru a-ti acoperi scalpul si parul in intregime si maseaza timp de 5 minute. Infasoara-ti parul intr-un prosop si lasa maioneza sa actioneze timp de o ora. De asemenea poti folosi o tichie de dus din plastic pentru par. Clateste-ti parul cu apa din abundenta si aplica in final zeama de lamaie pentru a-l face stralucitor si a-i evidentia tonurile naturale.
-Laptele de cocos ii furnizeaza parului o cantitate respectabila de proteine. Poti gasi lapte de cocos in magazinele ce vand preparate asiatice. Uda-ti parul cu lapte de cocos pana cand este inmuiat in intregime de la baza la capete. Aplica si pe scalp deoarece, uleiurile din laptele de cocos au numeroase beneficii pentru acesta. Lasa-l sa actioneze cat mai mult timp, sau aplica laptele inainte de culcare si infasoara-ti parul intr-un prosop pana dimineata. La sfarsit clateste cu apa din abundenta. Foloseste un sampon usor, cum este cel pentru bebelusi, pentru a indeparta mirosul laptelui de cocos. Usuca-ti parul prin stergere si foloseste un piaptan cu dinti lati pentru a-ti netezi parul.
Pentru parul mat
Pentru parul mat lipsit de stralucire am postat urmatoarele retete naturiste
- Clatirea parului cu lamaie: Se amestecă sucul de la o lamaie si o ceasca de apa. Aplicaţi ca la ultima clătire după spălarea părului dumneavoastră.
- Clatirea parului cu bere: Aplicaţi o bere paharul, după ce va spalati parul. Clatiti cu apa calduta.
- Clatire cu otet de mere: Aplică 1 / 4 ceasca de otet de cidru de mere dupa spalare parul. Lasă timp de trei minute. Clatiti cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu