luni, 31 octombrie 2011

Fondurile de ten


Pana de curand, fondul de ten era acuzat ca strica pielea, obtureaza porii, formeaza depunerii, fac pielea sa luceasca. Astazi insa, sunt apreciate pentru lejeritate, transparenta, capacitatea de a masca ceracanele, ridurile, imperfectiunile. Si toate acestea, asigurand discretie, tinuta si un aspect catifelat.
DE LA CLEOPATRA LA MONICA BELLUCI ,fondul de ten este unul dintre cele mai vechi produse cosmetice cunoscute. Cel utilizat de Cleopatra era facut din lanolina, ceara de albine, ulei de masline si grasime de porc. Frumoasele acelor vremuri si-au pus pe fata acest amestec pana in epoca lui Ludovic al XIV. Dupa domnia grasimii de porc, a venit randul celei a sulfurii de mercur. Substanta mortala a deteriorat pielea si dintii doamnelor, otravindu-le treptat. Expresia frumoasa de morii devenise periculos de exacta. Rezultat: in anul 1779, fondul de ten ajunge sub controlul Academiei de Medicina din Franta. Totusi, actorii si femeile de moravuri usoare continua sa se serveasca de acest fond de ten nociv pentru sanatate si frumusete. Dar, datorita cinematografului, lucrurile se schimba. Trebuia neaparat sa se gaseasca o modalitate de a ascunde defectele pielii celor care apareau pe ecran. Americanul Max Factor a inventat in 1937 Pan-Cake-ul, care a reusit sa modeleze fetele actorilor filmati. Prea densa pentru machiajul de strada, aceasta pasta a fost totusi adoptata de actrite si in afara platoului de filmare si astfel, fondul de ten a devenit foarte popular. Incepand cu anii 50, chimistii inventeaza o intreaga panoplie de asemenea produse, aflate la originea celor de azi.

FORMULE PERSONALIZATE: Desi diversitatea lor e mare, compozitia este aceeasi: - emulsie de uleiuri vegetale (jojoba, macadamia, avocado, susan, migdale dulci... ), pentru confortul pielii. - substante antideshidratante (glycerol, sorbitol). - pigmenti care permit obtinerea diferitelor nuante, de la alb-crem la maro inchis. - talc extrafin, cu putere matifianta si de acoperire. - in plus, fondurile de ten sunt imbogatite cu substante active la fel de performante ca si cremele de ingrijire. In orice caz, fondurile de ten trebuie sa puna in valoare carnatia, prin jocul de lumina, astfel incat efectul de a doua piele sa se concretizeze intr-un rezultat natural, lejer si transparent. Toate acestea se traduc prin texturi fluide, care se topesc in piele. Alta cerinta a consumatoarelor: efectul mat, obtinut prin utilizarea uleiurilor cu indici de refractie ce nu reflecta lumina, ci o absorb.

TEHNOLOGIE DE VARF Pentru a va satisface clientele tot mai avide de noutati si de supracalitate si a respecta normele toxicologice din ce in ce mai stricte, ce limiteaza alegerea materiilor prime, industria cosmetica se straduieste sa dezvolte noi produse, bazandu-se pe ultimele informatii in domeniul chimiei, fizico-chimiei, fizicii si al biologiei.

IN CAUTAREA NOILOR EFECTE VIZUALE...O proprietate interesanta este innegrirea reversibila a pigmentilor utilizati in fondurile de ten, in functie de lungimea de unda si/sau intensitatea elementului iluminant. Datorita utilizarii unor asemenea particule rezultatul ramane acelasi, indiferent daca fondul de ten este expus la lumina naturala sau la cea artificiala. Unele nanoparticule (de exemplu: dioxidul de titan dopat cu fier, in laborator) poseda o astfel de proprietate. Un alt laborator a inlocuit traditionalul pigment negru cu unul albastru-azuriu, care confera luminozitate tenului. Cercetatorii au creat structuri a caror periodicitate induce interferente luminoase, ce produc efecte colorate. Efectele vizuale fac apel la considerente morfologice ce se adauga celor ce urmaresc optimizarea dimensiunilor componentilor: de exemplu, particule din acelasi material pot avea fie un efect de stralucire, fie unul de matifiere.
A LUPTA IMPOTRIVA IMBATRANIRII PIELII De la machiaj la ingrijire...nu e decat un pas. Cercetatorii dezvolta produse ce permit incetinirea proceselor fizico-chimice si biologice asociate cu imbatranirea: suprafetele minerale de particule de oxid de siliciu si de zinc capteaza enzime ce usuca pielea, in timp ce radicalii liberi pot fi eliminati in mod eficient de fulereni (nanoparticule in forma de minge de fotbal, compuse doar din carbon). Se poarta polisenzorialitatea, dar si multifunctionalitatea. Iar activii utilizati fac minuni in acest sens: glicoproteine de soia, ceai verde, acetat de tocoferol (derivat din vitamina E), vitamina C, filtre anti-UV.
Proprietatile unui fond de ten optim: atenuarea imperfectiunilor, matifierea, catifelarea, protejarea tenului. In acest sens, proprietatile originale ale nanomaterialelor au favorizat noi aplicatii cosmetice. De retinut, insa, ca nu este suficient sa se fabrice particule de dimensiuni inferioare unei masuri date, ci trebuie sa se gaseasca si mijloacele prin care sa se evite aglomerarea lor in formula produsului. Intr-adevar, o aglomerare de mici particule difuzeaza precum o particula de dimensiuni mari. O abordare recenta consta in fabricarea particulelor micrometrice hibride nanocompozite. In acest caz, proprietatile optice sunt cele ale particulelor separate.

Cosmetica la domiciliu

Ca sa ai un ten frumos bea cât mai multe lichide pe zi(cel puţin 1,5l);
evită mâncărurile grase, mesele prea copioase;
demachiază-te cu un gel sau lapte special ca să înlături impurităţile depuse în cursul zilei;
dă-ţi imediat cu un tonic şi o cremă de noapte pentru a şterge orice urmă de oboseală;
odihneşte-te.

Masti care ne fac bine la ten:
Masti cu infuzii sau decoctii de plante medicinale
Masca sub forma de comprese aplicate pe fata cu infuzie de flori de albastrele, recomandata pentru pleoape ridicate si ochi obositi. De asemenea, datorita proprietatilor tonifiante pe care le au, albastrelele sint indicate si in tratamentul muschilor faciali lasati, in care caz se aplica pe fata comprese cu infuzie de flori de albastrele.
Masca sub forma de comprese aplicate pe fata cu infuzie de flori de arnica, pentru inviorarea si tonifierea tenurilor palide.
Masca sub forma de comprese cu decoctii de brusture, aplicate de fata, ce se recomanda contra acneii, pentru tenuri cu o mare secretie de sebum. Poate fi folosita si pentru intarirea si cresterea parului, in care caz dupa spalarea parului se frictioneaza pielea capului cu decoctie racita de brusture.
Masca sub forma de comprese faciale cu infuzie de flori de cimbrisor, ce sint indicate pentru tenuri seboreice. La un litru de apa se pun 50 g planta, iar compresa se tine pe fata 10-12 minute.
Masca sub forma de comprese cu infuzie de coada soricelului indicata pentru tenuri iritate si inrosite.
Masca sub forma de comprese faciale cu infuzie de galbenele, indicata pentru activarea tenurilor uscate.
Masca cu infuzie de conuri de hamei, sub forma de compresa aplicata pe fata pentru combaterea seboreii tenului si a acneii.
Masca preparata cu levantica si anume: 4 linguri de infuzie de levantica; 1 lingura de amidon; 1 lingura de tarite de griu. Se amesteca toate componentele pina ce se obtine o pasta de consistenta mastii, care se aplica pe fata, se lasa pe fata 15 minute, apoi se scoate cu apa calduta.
Masca sub forma de infuzie de musetel, aplicata pe ochi si sub ochi, in caz ca pleoapele sint iritate, ochii obositi si cu cearcane sau pungi sub ochi. Masca se tine pe ochi 5-10 minute.
Masca sub forma de comprese cu infuzie de frunze de salvia ce este indicata contra seboreii.
Masca sub forma de comprese cu infuzie de flori de sunatoare ce se aplica pe fata in cazul tenurilor lipsite de suplete sau imbatrinite.
Masca sub forma de comprese cu infuzie de flori de tei ce este indicat pentru mentinerea prospetimii tenului.
Masca de miez de pepene recomandata pentru tenurile deshidratate si palide. Fata se spala cu un lapte demachiant sau cu apa, apoi se va freca usor cu o bucata de miez de pepene; dupa 10 minute se va spala fata cu apa calduta.
Masca de struguri are efecte calmante si hidratante. Se spala bine boabele de struguri, se storc printr-un tifon si se aplica pe obraz, dupa ce acesta a fost spalat. Dupa 15-20 minute se curata ca orice masca, clatind fata cu apa rece.
Masca de castraveti are proprietati hidratante si invioratoare. Se aplica felii de castraveti ce se vor freca usor pe fata pentru ca pielea sa absoarba sucul din ele.
Masca de rosii se poate folosi aproape in tot cursul anului. In afara continutului mare de vitamine, rosiile sint un mijloc excelent de curatire a tenului si a punctelor negre.
Masti cu lamiie. Datorita continutului mare in acid citric si in vitamine, lamiile sint folosite cu bune rezultate la alcatuirea mai multor masti, din care enumeram:
– Masca impotriva pistruilor: 3 linguri de zeama de lamiie, 20 g drojdie de bere si 20 g de tarite de griu.
– Masca pentru tenuri seboreice: 30 ml zeama de lamiie, 10 g drojdie de bere si 5 g talc.
Masti cu derivate ale cerealelor
Datorita continutului bogat in vitamine din grupele B1, B2, B6 si PP, unele derivate ale cerealelor sint folosite cu succes in cosmetica.
Masca pentru ten seboreic si imbicsit se prepara din urmatoarele componente: 200 g tarite de griu, 50 g zeamil, 10 g bicarbonat de sodiu si 10 g borax. Se amesteca si pulberea obtinuta se pune intr-un borcan sau cutie inchisa. Cind se curata fata, se amesteca o lingurita de pulbere cu o lingurita de infuzie de musetel si se freaca metodic fata. Dupa aceea clatim fata cu infuzie de musetel.
Masca pentru ten gras cu pori dilatati se prepara din: 1 lingura de tarite de griu, 1 lingura de suc de capsuni si un albus batut. Pasta obtinuta se aplica pe fata si se mentine 15-20 minute, apoi se clateste fata cu apa calda.
Masca pentru ten congestionat si obosit se prepara din: 2 linguri de zeamil si o lingura de smintina. Se adauga putina infuzie de musetel pina ce pata obtinuta are consistenta smintinii. Se aplica pe fata si se mentine 15-20 minute, apoi se spala fata cu infuzie de musetel.
Masca pentru ten patat se prepara din: 1 lingura de tarite de griu, 10 g drojdie de bere si zeama de lamiie cit este necesar. Se aplica pe fata si se lasa 10 minute, apoi se spala fata cu apa calduta.
Masca pentru ten aspru si lipsit de fragezime se prepara din: 1 lingura zeamil, 1 lingura lapte proaspat si 1 galbenus. Masca se pastreaza pe fata de 15-20 minute, apoi se spala fata cu infuzie de musetel.
Masca impotriva pistruilor care se prepara din: 1 lingura de faina de secara, 1 lingura de tarite de orz si zeama de lamiie. Se aplica pe fata, se lasa 15 minute si se spala fata cu apa calduta.
Masca de ou
Masca de galbenus, recomandata in cazul unui ten uscat si ofilit, se aplica pe fata si se mentine 20-25 minute. Daca tenul este foarte uscat, atunci masca se scoate cu ulei de floarea-soarelui, care se unge peste ou, apoi se sterge cu un tifon atit oul, cit si uleiul si se spala fata cu infuzie de musetel.

Cosmetica naturista

Creme grase, pentru sezonul rece
Crema de unt
         Ingrediente: 1 lingurita de unt proaspat, 1 lingurita crema de zi, 1-2 picaturi suc de lamaie.
         Mod de preparare: - Lasati untul sa ajunga la temperatura camerei, apoi amestecati-l bine de tot cu crema de zi si sucul de lamaie, pana obtineti un amestec omogen.
         Mod de intrebuintare: Crema de unt se aplica pe fata si gatul bine curatate in prealabil. Untul este in sine o crema ideala, care contine in compozitia lui o emulsie de apa si ulei. El este un sponsor ideal de umiditate, de vitamina A, de stearina si oleina. Lamaia ii accentueaza efectul asupra tenurilor uscate sau care trebuie protejate de frig. Ungeti-va si mainile cu crema de unt, iar daca sunt aspre, repetati tratamentu

Cosmetica populara: folosirea teiului si a brusturelui
Tenul obosit se improspateaza cu ceai de tei si menta
In scopuri terapeutice sint folosite florile de tei. Aceste sint utilizate atit in medicina stiintifica, cit si in cea populara. Florile de tei au o larga aplicare si in cosmetica.
- Pentru pielea uscata este foarte recomandata spalarea cu infuzie rece din flori de tei.
- Pentru a improspata un ten obosit, aplicati-va comprese: pregatiti un ceai din flori de tei si menta, strecurati-l si mai puneti-l citeva minute la foc. Turnati ceaiul intr-o cana mai mare. Alaturi de aceasta puneti o cana cu apa rece si pregatiti doua bucati de pinza. Umeziti prima bucata de pinza in ceaiul fierbinte si puneti-o pe fata 2 minute, apoi schimbati-o cu a doua bucata de pinza, udata cu apa rece. Schimbati compresele de doua-trei ori, ultima compresa rece tineti-o 5 minute.
- Un mijloc foarte eficient pentru a avea un ten tinar si frumos este infuzia din flori de tei. Aceasta se pregateste foarte usor: intr-un pahar de apa fierbinte se pune o mina de flori de tei, se acopera paharul si se lasa la infuzat 15 minute, iar dupa aceea se adauga un sfert de lingurita de miere. Udati-va bine fata si gitul cu aceasta infuzie, apoi asteptati 10 minute. Restul de infuzie puneti-l intr-un loc racoros, iar in ziua urmatoare repetati aceasta procedura (inainte de a folosi infuzia agitati-o).
- Pentru pielea uscata va puteti pregati singure o lotiune: o lingurita de miere se amesteca cu infuzie din flori de tei (o lingura si jumatate de flori de tei la un pahar de apa fierbinte); spalati-va pe fata cu aceasta lotiune in loc de apa.
Tenul ofilit se revigoreaza cu lotiune de tei si marar
- Daca pielea fetei a devenit ofilita, sint foarte indicate compresele fierbinti din flori de tei, hamei si menta. O lingura din amestecul de plante se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat, apoi se strecoara. In infuzia fierbinte se inmoaie o bucata de pinza, se stoarce usor, apoi se pune pe fata. Daca s-a racit, incalziti din nou infuzia si puneti o alta compresa. Repetati acest lucru timp de 5-8 minute.
- Compresele cu infuzie de flori de tei si musetel improspateaza pielea daca sint alternate cu comprese cu apa rece. Ultima compresa rece trebuie tinuta 5 minute. Atentie, daca vasele sangvine sint vizibile compresele respective sint contraindicate.
- Pentru intretinerea tenului uscat se poate folosi o masca din flori de tei uscate; masca se pune dupa ce v-ati spalat cu apa calduta.
- Pentru pielea ofilita, cu tendinte de aparitie a ridurilor este recomandata urmatoarea lotiune: se amesteca o lingura de flori de tei cu aceeasi cantitate de frunze de marar, apoi o lingura din acest amestec se pune in doua pahare cu apa fierbinte, se lasa la infuzat si se strecoara; se spala fata cu aceasta infuzie dimineata si seara.
- Pentru tenul gras, cu pori puteti pregati in casa o lotiune din flori de tei, coada-soricelului si coada-calului. O lingura din amestecul de plante uscate se pune in doua pahare de apa fierbinte, se lasa la infuzat doua ore, apoi se strecoara; se spala fata dimineata si seara.
Bai cu plante impotriva seboreei
- In cazul seboreei, al cosurilor va poate ajuta o baie cu plante: 25 de grame de flori de tei, 50 de grame de menta, 25 de grame de levantica, 50 de grame de cimbru, 25 de grame de seminte de ienupar, 25 de grame de sunatoare, 25 de grame de flori de musetel se pun intr-un saculet, se adauga 2 litri de apa si se fierb la foc mare, dupa care se mai lasa o jumatate de ora la foc mic. Decoctul se toarna in baie.
- In cazul pielii foarte uscate se poate adauga in baie un decoct gros din flori de tei, seminte de in si flori de musetel (cite 100 de grame din fiecare planta).
- Pentru orice tip de piele se poate folosi o masca revigoranta: o lingura de flori de tei se pun in 100 de mililitri de apa fierbinte; se fierb la foc mic pina la obtinerea unui decoct gros; pe tenul gras masca se pune intr-un strat gros, pe tenul uscat si normal – de asemenea intr-un strat gros, dar dupa ce s-a racit. Durata mastii este de 15-20 de minute, apoi este inlaturata cu un tampon uscat. Dupa aceea se spala fata cu apa rece, iar pe pielea uscata si normala se aplica o crema hidratanta.
- Este bine daca dupa ce v-ati spalat parul va limpeziti cu o infuzie de flori de tei si menta (doua linguri de plante se pun intr-un pahar de apa fierbinte).
- Caderea parului este stopata de folosirea decoctului de tei: opt linguri de flori de tei se pun intr-o jumatate de litru de apa si se fierb 20 de minute, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara; decoctul obtinut se foloseste pentru spalarea parului.
- In caz de arsuri se foloseste de asemenea decoctul din flori de tei: patru linguri de planta se pun intr-o jumatate de litru de apa si se fierb la foc mic 10 minute.
Radacini de brusture si obligeana pentru combaterea caderii parului
In scopuri terapeutice sint folosite radacinile de brusture atit de catre medicina stiintifica, cit si de catre cea populara. Brusturele este foarte utilizat si in cosmetica populara.
- Decoctul dintr-un amestec de plante este foarte recomandat impotriva matretei, pielii grase a capului, mincarimilor, firul de par se intareste, nu mai cade si creste mult mai frumos. Cu decoctul fierbinte se maseaza pielea capului de doua-trei ori pe saptamina sau se limpezeste parul dupa ce v-ati spalat. Se amesteca o parte radacina de brusture si o parte radacina de obligeana; sase linguri din acest amestec se pun intr-un litru de apa si se fierb 10 minute. Se poate folosi si urmatorul decoct: o parte radacina de brusture si o parte scoarta de salcie; patru linguri din acest amestec se pun intr-un litru de apa si se fierb 10 minute.
- Daca aveti parul foarte rar, faceti din cind in cind cite o masca hranitoare pentru par: amestecati o lingura de ulei de brusture, un galbenus de ou proaspat, o lingurita de miere, doua lingurite de suc de ceapa si doua lingurite de sapun lichid sau sampon. Intindeti-va acest amestec pe pielea capului, acoperiti-va parul cu o bucata de staniol sau cu un celofan, apoi puneti-va un prosop gros; dupa doua ore spalati-va pe cap.
- Impotriva matretei si caderii parului se folosesc sub forma de decoct scoarta de salcie si radacina de brusture (in parti egale); decoctul este recomandat pentru spalarea parului.
Afectiunile cutanate se trateaza cu infuzie de brusture
-l Pentru intarirea firului de par trebuie sa va spalati de doua ori pe saptamina cu un decoct din radacina de brusture. In acelasi scop se foloseste infuzia din radacina de brusture in ulei de migdale sau de masline.
- Impotriva caderii parului, pentru intarirea firului de par si impotriva mincarimilor este recomandat decoctul din radacini de brusture (cu decoctul va puteti masa radacina parului sau va puteti limpezi parul dupa spalare). Pentru pregatirea decoctului aveti nevoie de 10-20 de grame de radacini uscate de brusture, care se fierb intr-un pahar cu apa 10-15 minute la foc mic, apoi se lasa la infuzat si se strecoara.
- In cazul afectiunilor cutanate, al eruptiilor, cosurilor si furunculilor se foloseste radacina de brusture sub forma de infuzie cu care se pun comprese.

Cosmetica si cam tot ce tine despre acest minunt segment de frumusete


 Frumusetea este gratis, incearc-o si tu. . . 



O sa incep cu un articol despre  minunatele efecte pe care le au legumele in obtinerea unui ten de ,,portelan''
Majoritatea vedelor apeleaza la aceste terapii cu legume si fructe in obtinerea unui ten perfect.
Vor urma o serie de articole cu si despre cosmetica care creed eu ca o sa va schimbe perceptile si atitudinea fata de unele  aspecte privind frumusetea.
Rosiile, castravetii si morcovii
Rosiile cu brinza de vaci redau prospetimea oricarui tip de ten
Rosiile contin multe substante nutritive folositoare omului, saruri minerale si vitamine, de asemenea sint foarte bogate in potasiu. Pe linga larga lor utilizare in gastronomie, din cele mai vechi timpuri, rosiile sint folosite si in cosmetica populara.
- In cazul unui ten gras, de culoare pamintie si cu pori foarte mari se foloseste o masca pe baza de rosii: pe locurile cu pori se aplica bucatele de rosie si se tin citeva minute.
- Pentru tenul uscat este recomandata de asemenea o masca din rosii: se amesteca o rosie data pe razatoare cu o cantitate mica de amidon pina se obtine o pasta, apoi se adauga citeva picaturi de ulei vegetal. Masca se intinde pe fata pentru 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta.
- Pentru orice tip de ten este indicata o masca din rosii si brinza de vaci: se amesteca doua linguri de brinza proaspata, o lingura de lapte, o lingurita de ulei de floarea-soarelui, o rosie taiata bucatele; pasta obtinuta se intinde pe fata pentru 15-20 de minute; se spala cu apa calduta, apoi se limpezeste cu apa rece.
- In cazul porilor foarte mari este bine sa va puneti pe fata bucatele de rosie sau sa inmuiati o bucata de pinza in suc de rosii, apoi sa va acoperiti fata cu ea pentru 15-20 de minute.
Castravete si albus de ou pentru pielea ofilita
Castravetii contin zahar, vitamine, saruri minerale care contribuie la imbunatatirea asimilarii produselor albuminice si a digestiei. In medicina populara, castravetii proaspeti si sucul din ei se folosesc in cazul afectiunilor stomacale, ale ficatului si ale rinichilor.
Pentru protejarea tenului, a pielii de pe miini si git, castravetii sint folositi si in cosmetica populara.
- Masca pe baza de castraveti insanatoseste pielea, o catifeleaza, face sa dispara porii, albeste pielea; este recomandata in cazul tenului obosit si vestejit, cu pori mari si cosuri.
- Atunci cind curatati un castravete, lasati pe coaja mai mult miez; puneti-va aceasta coaja pe fata. Daca intre momentul in care ati curatat castravetele si momentul in care folositi coaja in scopuri cosmetice au trecut citeva ore, nu va temeti sa puneti coaja la frigider; proprietatile sale extraordinare se vor mentine.
- Dati pe razatoare un castravete, pasta obtinuta puneti-o pe o bucata de pinza si acoperiti-va cu ea fata pentru citeva minute.
- Bateti spuma un albus de ou, adaugati doua linguri de suc de castravete proaspat stors si amestecati bine. Este o masca foarte indicata pentru pielea ofilita cu pori mari.
- Iata si o reteta foarte veche pentru pielea grasa: luati citiva castraveti mici, curatati-i si taiati-i marunt; puneti castravetii taiati intr-un pahar (pe jumatate), apoi umpleti paharul cu alcool, acoperiti-l cu ceva si puneti-l la soare. Dupa 12 zile strecurati continutul si frectionati-va fata in fiecare zi cu lichidul obtinut.
Tenul uscat se trateaza cu lapte si castravete
- Va puteti masa de asemenea pielea fetei cu o bucata de castravete proaspat, iar dupa o jumatate de ora va puteti spala cu apa rece.
- Daca pielea este putin prea uscata si crapata, puteti pregati laptele de castravete: citeva bucatele de castravete se pun in lapte si se lasa intr-un loc racoros 24 de ore. Dimineata se unge fata cu acest lapte. Atunci cind s-a uscat se spala cu apa rece.
- Sucul de castravete catifeleaza pielea si ii reda elasticitatea pierduta. O lingura de suc de castravete se amesteca cu o lingura de ulei de migdale si se unge cu acest amestec fata; dupa o jumatate de ora va puteti spala cu apa rece.
- Pentru tenul uscat este indicata o crema hidratanta cu castravete: se dizolva la baie de aburi 15 grame de ceara de albine, se adauga treptat in ea 60 de grame de ulei de migdale si un castravete curatat si dat pe razatoare. Se acopera vasul si se lasa la baie de aburi  o ora; se amesteca din cind in cind; se lasa sa se raceasca, apoi se agita bine vasul; se intinde crema pe fata si pe git pentru o jumatate de ora, asemenea unei masti.
- Pentru pielea uscata este recomandata o masca pe baza de castravete: doi castraveti proaspeti se dau pe razatoare, se adauga faina de ovaz pina se obtine o pasta, iar in cazul pielii foarte sensibile se adauga si smintina proaspata. Masca se aplica pe fata pentru 20-25 de minute, apoi se inlatura cu un tampon inmuiat in apa la temperatura camerei.
Sucul de castravete inlatura pistruii
- Urmatoarea masca se potriveste pentru orice tip de piele: doua linguri de brinza de vaci, o lingura de lapte, o lingurita de ulei de floarea-soarelui, un castravete dat pe razatoare, putin patrunjel. Pasta obtinuta se intinde pe fata pentru 15-20 de minute, apoi se inlatura cu apa calda; dupa aceasta procedura se limpezeste fata cu apa rece.
- Pentru orice tip de ten este indicata o masca de legume combinate: se curata de coaja un castravete, apoi se aplica pe fata si pe git pentru 3-5 minute; dupa aceasta procedura pe fata se pune un morcov dat pe razatoare amestecat cu un galbenus de ou (procedura dureaza 20 de minute); masca se spala cu apa calduta, iar apoi cu apa rece.
- In cazul pielii palide si ofilite se pregateste o masca cu castravete: se amesteca o lingura de miere cu un castravete dat pe razatoare; se aplica masca pentru 20-25 de minute, apoi se spala cu un decoct din petale de trandafir.
- Persoanelor care transpira foarte mult li se recomanda sa isi maseze de citeva ori fata cu o bucata de castravete proaspat.
- Pe locurile unde se formeaza mai repede ridurile, in jurul gurii, se pot pune bucatele de castravete congelat.
- Pistruii pot fi indepartati sau facuti mai putin vizibili daca de citeva ori pe zi se spala fata cu suc proaspat de castravete, dar si cu tinctura de hrean in otet.
- Daca din cauza soarelui va apar pete pigmentate, pistrui, frectionati-va seara fata cu o bucata de castravete, apoi ungeti-va cu iaurt. In afara de aceasta, sucul de castravete improspateaza pielea, iar iaurtul si laptele proaspat pastreaza pielea catifelata.
Morcovul cu lapte hidrateaza pielea
- O masca din morcov ras improspateaza foarte mult tenul. Pe fata curata se pune un strat subtire de morcov si se lasa pentru 20 de minute.
- Pielea este hidratata si catifelata si de urmatoarea masca: un morcov ras se amesteca cu o lingura de lapte si se aplica pe fata. Fata se curata foarte bine cu suc de morcov.
- Pentru pielea palida, cu o culoare stearsa este indicata o masca cu morcov, care trebuie aplicata de doua-trei ori pe saptamina, timp de o luna; dupa aceasta perioada pielea va capata o culoare vie ca si cum v-ati fi bronzat. Pentru aceasta, morcovul se da pe razatoare, se pune pe o bucata de tifon si aplica pe fata pentru 15-20 de minute; dupa aceasta procedura pielea se spala cu apa calduta.
- Se dau pe razatoare trei morcovi, se adauga o lingura de piure de cartofi proaspat pregatit, o jumatate de galbenus de ou; se amesteca bine si se intinde pe fata intr-un strat egal; este o masca foarte indicata pentru redarea prospetimii tenului.
- Masca din morcov actioneaza foarte bine si asupra tenului gras, palid. Se da pe razatoare un morcov, se amesteca cu o cantitate mica de talc si se intinde pe fata.
- O alta masca recomandata pentru tratarea tenului gras este urmatoarea: se da pe razatoare un morcov, se amesteca cu un albus de ou batut spuma, apoi se adauga faina pina se obtine o pasta omogena; se intinde pe fata si pe git pentru 20 de minute.
Morcovul si smintina va scapa de petele rosii de pe fata
- In cazul pielii care transpira foarte repede este indicata o masca din morcov proaspat: se dau pe razatoare doi morcovi, se adauga un galbenus crud si citeva picaturi de ulei vegetal. Se aplica masca pentru 20-25 de minute, apoi se inlatura cu un tampon de vata si se spala fata cu apa rece.
- Un mijloc foarte indicat impotriva petelor rosii de pe fata este morcovul ras; peste un morcov se adauga o lingura de smintina proaspata. Amestecul se aplica pe fata pentru o jumatate de ora, dupa care se spala cu apa la temperatura camerei.
- Pentru pielea uscata puteti folosi urmatoarea reteta: o lingurita de suc de morcov se amesteca cu o lingurita de brinza de vaci proaspata si o lingurita de smintina; masca se aplica pentru 20 de minute si se spala cu apa calduta.
- Pentru catifelarea pielii este recomandata o masca cu mar si morcov; aceasta netezeste ridurile, iar fata isi recapata prospetimea.

Formula secreta de frumusete a mayasilor

Aceasta straveche formula de fumusete a mayasilor este un incredibil tonic pentru piele care poate rivaliza cu orice produs sofisticat obtinut in laboratoare de renume. Acest anotimp este cel mai potrivit pentru a va prezenta acest produs, deoarece se poate prepara din ingrediente de sezon: castraveti si morcovi.

Solutii simple, la indemina tuturor
Legumele si fructele care se gasesc din abundenta in aceasta perioada pot constitui solutii simple de infrumusetare.
Castravetii, care au acelasi pH ca pielea noastra, sint excelenti pentru stralucirea si sanatatea tenului nostru deoarece sucul lor este un emolient foarte linistitor.
Morcovii sint bogati in vitamina A si minerale care hranesc si vindeca pielea, ajutind la regenerarea ei.
Menta stimuleaza si curata pielea datorita proprietatilor ei antibacteriene si antiseptice, iar musetelul este nu numai bogat in minerale, dar ajuta la prevenirea ridurilor, este antiinflamator si hidratant.
Daca la toate acestea adaugati putin suc de lamiie, tonicul este gata.
Toamna este timpul cel mai propice a va hrani tenul
Timpul cel mai propice pentru prepararea acestui tonic este toamna, atunci cind puteti gasi din abundenta aceste produse.
Pentru prepararea sucurilor puteti apela la un storcator de fructe sau le puteti razui si apoi stoarce cu ajutorul unui tifon.
Reteta tonicului:
- 1/4  de ceasca de suc de castravete
- 1/8  de ceasca de suc de morcov
- 1/2  de ceasca de infuzie de menta
- 1/4  de ceasca de infuzie de musetel
- 1/2  de ceasca de suc de lamiie
Pregatiti intii sucul de castravete si morcov, apoi infuziile de menta si musetel pe care le lasati sa se raceasca, dupa care combinati toate aceste ingrediente intr-un recipient si amestecati bine.
Daca veti congela aceasta mixtura in cuburi de gheata, scoateti doar cite un cub si aplicati-l pe fata, apoi puneti cubul la loc in congelator si refolositi-l peste citeva zile.
Castravetele – formula secreta pentru un ten de invidiat
Castravetele este intr-adevar minunat pentru ten, datorita proprietatilor lui hidratante, nutritive si astringente. El are acelasi pH ca pielea, de aceea actioneaza intr-o maniera protectoare, refacind invelisul natural. Prin aplicarea unei felii de castravete pe tenul obosit si iritat, acesta se va revigora si va deveni catifelat.
Alte retete pentru tratamentul tenului
Ingrediente:
- 5 frunze proaspete de menta
- un sfert de castravete de marime medie
- un albus de ou
- apa plata
1. amestecati menta cu castravetele curatat de coaja si seminte cu ajutorul unui blender sau mixer pina obtineti o pasta. Separat bateti albusul pina se intareste si apoi amestecati-l usor in mixtura obtinuta anterior.
Aplicati aceasta mixtura uniform pe fata si git si lasati-o timp de 20 de minute. Clatiti-va cu apa minerala sau plata si stergeti-va.
Laptele de migdale
Pentru pielea uscata si imbatrinita un remediu excelent este laptele de migdale. Uleiul de migdale linisteste tenul iritat, iar glicerina ajuta la hidratarea ei.
Ingrediente:
- o jumatate de ceasca de apa distilata sau apa de levantica sau trandafiri
- o lingura de glicerina vegetala
- o jumatate de lingura de ulei de migdale
- 12 picaturi de extract de seminte de grepfrut
- optional – 5-10 picaturi de ulei esentiat pentru parfum
Apa de levantica sau trandafiri se pregateste usor: puneti o mina de petale de trandafiri uscate intr-un vas de sticla sau portelan si acoperiti-le cu apa fierbinte. Lasati-le pina a doua zi si apoi amestecati toate ingredientele.

Despre Frumusete si arta de a arata bine

,,Cand vine vremea sa mananci corect si sa incepi sa faci exericitii, nu exista Voi incepe de maine” citatul preferat al  Angelinei Jolie


Am ales acest nume pentru acest blog, pentru a va  prezenta   secretele din viata  persoanelor considerate ,,cele mai frumoase femei'' de pe Pamant.
Va voi vorbi despre alimentatia, regimul de viata, sportul pe care aceste femei din imaginiile de mai jos il practica ca sa arate asa cum le stim noi. 
Si va voi invata sa luptati cu kilogramele in plus:
URMEAZA CEVA CARE O SA ITI SCHIMBE VIATA
Pentru a face public modul de nutritie si de viata al starurilor de cinema enumerate mai jos am petrecut  3 ani de documentare, articole si tot ce tinea despre stilul lor de viata,  care pana acum nu a fost facut public. Aceste staruri de cinema au decis sa faca publice aceste informatii  celebrelor televiziuni precum Abc, Fox News si CNN.
Aceste secrete vor fi dezvaluite si in Romania prin intermediul acestui Blog.
Si va voi dezvalui o serie de suplimente nutritive folosite la Hollywood care inca nu au ajuns in Romania dar speram ca pana in 2012 vom avea si noi aceess la acele suplimente nutritive.


Angelina Jolie (născută ca Angelina Jolie Voight pe 4 iunie 1975) este o actriță americană de film.
Se spune deseori în media că ea ar fi una din cele mai frumoase femei, viața ei fiind pentru moment una din cele mai mediatizate. A primit trei Premii Globul de Aur, două Premii Organizația Actorilor de Film și un Premiu al Academiei (OSCAR). Sustine ca se mentine cu un regim de fructe si legume consumate in stare cat mai cruda Dieta RAW FOOD.
Beyoncé Giselle Knowles (n. 4 septembrie 1981) este o cântăreață de R&B și actriță americană.
Knowles s-a născut în Houston, Texas, părinții săi fiind Matthew Knowles și Tina Beyincé Knowles. Tatăl cântăreței este afro-american, iar mama sa, Tina, provine dintr-o familie de origine franceză. Sustine ca se mentine cu un regim de viata bazat pe sport, nutritie si inca cateva trucuri despre care o sa vorbim mai tarziu.
Cameron Michelle Diaz (n. 30 august 1972, California) este o actrița americană, de origine engleză, germană, cherokee din partea mamei și cubana de la tatăl ei.
După o carieră de top-model, Cameron Diaz decide în 1994 să se prezinte la castingul filmului The Mask.
Actrita sustine ca secretul frumusetii ei este odhina, sportul si niste fructe minune din Chile sa vorbesc despre aceste fructe in urmatoarele articole.
Eva Mendes s-a născut în Miami, Florida, însă a crescut în Los Angeles în cartierul cubanez-american. În liceu s-a apucat să joace în piese de teatru, învăţând de la profesoara ei Ivana Chubbuck. Acest lucru a condus la dorinţa ei de a juca în  filme de lung metraj.Vedeta sustine ca frumuseteai ei provine din alimetatia corespunzatoare in functie de anotimp si sezon.
Audrey Faith Perry, cunoscută sub numele de cântăreață, Faith Hill, (n. 21 septembrie 1967, Jackson, Mississippi) este o cântăreață americană de muzică country,actrita si mama  recunoscută pentru succesul său muzical și comercial dar și pentru căsătoria sa intens mediată cu cântărețul de muzică country Tim McGraw.Cantareata sustine ca a salbit si se mentine cu Dieta Dukan.
Kelly Brianne Clarkson (nascuta 24 aprilie, 1982) este o cântăreață de muzică pop rock, compozitoare și ocazional actriță americană.
Clarkson a obținut un contract cu casa de discuri RCA Records în anul 2002, după ce a devenit câștigătoarea primului sezon al emisiunii American Idol.
A reusit sa slabeasca 20 de kg cu ajutorul dietei Graal.
Amber Stone (n. 22 aprilie 1986) este o actriță americană. A jucat rolul principal în filmul All the Boys Love Mandy Lane, care i-a adus recunoașterea profesională. Actrita slabeste si se mentine cu sport si niste diete bazate pe carbohidrati. Pentru tonus si energie foloseste niste fructe minune din Chile Patagonia.
Meagan Monique Good · Locul naşterii: Panorama City, California, SUA · Data naşterii: 08.08.1981 (30 ani) · Ocupaţie: Actriţă, producătoare.
Cotata in 2009 pintre primele femei de pe planeta cu cele mai senzuale buze.
Actrita sustine ca secretul frumusetii ei se datoreaza unei alimentatii cu multe fructe si lactate. Si a unuor diete de intretinere si urmeaza sfaturile celor mai celebri nutritionisti din SUA.





Multa lume este interesata de reducerea stratului adipos, mai ales persoanele de sex feminin, si cu totii recurg la diferite metode aflate de prin reviste sau de pe la serviciu, etc. 
Adevarul este ca majoritatea nu fac altceva decat sa-si inrautateasca situatia si in loc sa-si reduca stratul adipos, il maresc (sau daca reusesc o mica reducere aceasta este doar de moment pentru ca dupa un timp acesta va reveni la vechea forma). 
Aici va voi invata cum sa "luptati" impotriva grasimilor corporale. 
Grasimile sunt prezente in tot corpul si oricat o sa incercati nu o sa le puteti inlatura in totalitate pentru ca isi au si ele rolul lor (de exemplu grasimea viscerala (aflata pe organele interne) trebuie redusa, dar nu poate fi inlaturata in totalitate). 
Multa lume incearca sa slabeasca prin reducerea nr.-lui de mese servite zilnic si cantitatea lor, ceea ce este o prostie pentru ca nu prin infometare o sa slabiti ! 
CITI CU ATENTIE ACEST BLOG SI VA PROMIT CA VETI AVEA ACCESUL NUMAI LA INFORMATII DE CALITATE.
Pentru inceput a se citi articolele din tab-ul ,,Diete si sport''  si recomand vizualizarea exercitilor mentinate la rubrica mai sus numita

Tratamentele complementare

Terapia cu plante – specialistii sugereaza inmuierea degetului in solutie calda de galbenele.
Ingrijirea personala:
- Taiati-va unghiile in V cu ajutorul forfecutei. Unghia va creste spre mijloc si nu va cauza probleme pe margini.

- Inmuiati piciorul in apa calda sarata si apoi aplicati un unguent specific pentru remedierea unghiilor incarnate.

- Se spune ca lamiia linisteste zonele inflamate. Daca doriti un tratament natural, legati o felie de lamiie proaspata in jurul degetului si lasati-o peste noapte.

- Aplicati cataplasme cu argila. Aplicati pe degetul bolnav putina argila, lasati-o sa se usuce apoi puneti un ciorap de bumbac pina dimineata.

Prevenirea aparitiei unghiilor incarnate

Ingrijirea corecta a unghiilor este primul pas in prevenirea unghiilor incarnate. Aceasta include taierea corecta a unghiilor, purtarea unor pantofi corespunzatori si observarea atenta a celor mai mici probleme care apar in zona pentru a le remedia cit mai repede, pina se ajunge la infectie.

Este bine ca inainte de taierea unghiilor sa se inmoaie mai  intii picioarele in apa calda.

Manichiura, idei, concepte si ultimile tendinte in 2012

Mainie si „implicit” unghiile sunt cele care ne vorbesc despre personalitatea noastra, despre starea de sanatate, situatia in societate si nu in ultimul rand de cat de multa importanta acordam ingrijirii personale.

Ele sunt „cartea noastra de vizita” si constituie un factor important in crearea primei impresii.

In dorinta de a avea un ten fara riduri, mainile si unghiile sunt deseori neglijate.

Totusi ele sunt continuu expuse conditiilor neprielnice ale medului inconjurator care pot determina asprimea, craparea si iritarea pielii.

Daca vrem sa avem mainile si unghiile frumoase trebuie sa le ingrijim in mod regulat cu produse speciale.

Manichiura cuprinde un complex de operatii igienico-profilactice care au ca scop ingrijirea minilor, distingandu-se:
-    ingrijirea mainilor in general;
-    manichiura propriuzisa care se refera la ingrijirea unghiilor.

Unghiile, indice al starii de sanatate

Chiar daca unghiile sint o materie moarta, ele sint produse de celulele vii ale pielii. Partea din unghie care se vede se numeste corpul unghiei si forma ei este un rezultat al diversilor factori, inclusiv ereditari.

Elementele unghiei si modul de formare

Partea de jos a unghiei se numeste radacina si este bine infipta intr-un sant al pielii. Cuticula  acopera radacina si de aici porneste cresterea unghiei.
Cind celulele unghiilor se divid si incep sa creasca, ele devin compacte, se intaresc cu cheratina, iar cind mor devin parte din unghie.
Materia celulelor moarte din care sint facute unghiile poate varia ca textura, duritate, flexibilitate in functie de conditiile de viata ale celulelor vii si de starea generala de sanatate.
Indiferent de superstitii, petele albe si striurile reprezinta o suferinta a organismului
Daca unghiile dumneavoastra nu sint atit de puternice si de sanatoase pe cit v-ati dori, acesta poate fi un indiciu asupra faptului ca trebuie sa va controlati starea generala de sanatate si alimentatia.
Daca aveti striuri de-a lungul unghiei acesta poate fi un indiciu al deficitului de fier din organism.
Daca unghiile prezinta pete albe se pune problema unui deficit de zinc sau vitamina A, in timp ce micile santuri si adincituri indica o anemie a organismului sau o lipsa de calciu. Evident, este nevoie de parerea unui medic care sa confirme toate aceste semne.
Unghiile friabile pot fi rezultatul unei boli a sistemului digestiv si atunci este bine sa beti o lingurita de otet de mere diluat intr-un pahar cu apa inaintea meselor.
Sint mai multi factori care pot contribui la deteriorarea unghiilor, cum ar fi detergentii puternici sau contactul permanent cu chimicalele care se gasesc in preparatele pentru unghii (oja, acetona etc.)

Pastrarea unghiilor in bune conditiForma unghiilor dumneavoastra se va putea pastra in cele mai bune conditii urmind citeva sfaturi simple:

- Daca va confruntati adesea cu ruperea unghiilor, este mai bine sa le taiati scurt.

- Nu folositi niciodata unghiile pentru a deschide diverse recipiente (cutii, sticle sau borcane).

- Nu va taiati unghiile cu o forfecuta neadecvata care mai rau vi le strica. Utilizati pila de unghii pilind intr-o singura directie, dintr-o parte spre centru, in nici un caz din spate in fata.

- Utilizati substante de curatat unghii de buna calitate. Nu folositi pentru curatarea ojei de pe unghii decit tipurile cosmetice de acetona pentru ca acestea au in compozitia lor substante care hranesc unghiile si nu le produc stricaciuni.

- Pentru hranirea unghiilor cel mai bine si natural este sa folositi inmuierea acestora intr-un vas cu ulei cald de migdale sau de masline sau germeni de griu pentru 10 minute. Aveti grija ca uleiul sa nu fie prea fierbinte si sa va ardeti.

- Puteti apela la impingerea inapoi a cuticulelor cu ajutorul unui accesoriu special sau folosind o crema de miini speciala. Niciodata sa nu le taiati.

- Aplicati oja cu atentie, in strat subtire, pentru ca altfel va sari repede.

- Culorile pale si umbrele naturale tind sa imbatrineasca aspectul miinii, deci apelati mai bine la culorile indraznete pentru ca miinile dumneavoastra sa para tinere.

Bolile unghiilor le fac inestetice.

In anumite conditii apare sub unghii o materie alba, asemanatoare brinzei, care produce farimarea acestora. Tratamentul conventional care se foloseste necesita utilizarea preparatelor impotriva ciupercilor.
Daca vreti sa incercati o abordare naturala a acestei probleme, cufundati-va miinile intr-o solutie de galbenele si adaugati dietei dumneavoastra un surplus de iaurt si drojdie de bere.
Unghiile incarnate produc dureri mari

Observati daca zona din jurul unghiei de la degetul mare al piciorului doare, este umflata sau rosie. Daca da, inseamna ca aveti de-a face cu o unghie incarnata.
Acestea afecteaza de obicei unghia degetului mare de la picior si pot fi foarte dureroase.
Persoanele care au unghiile curbate si groase sint cele mai predispuse, dar oricine poate suferi din cauza acestor unghii.
Diabeticii trebuie sa aiba mare grija in prevenirea si tratarea problemelor minore ale picioarelor deoarece de aici pot decurge probleme medicale mari.

Cauzele aparitiei unghiilor incarnate

Unghiile incarnate apar, de cele mai multe ori, din cauza taierii unghiilor mari de la picioare prea scurt sau in urma utilizarii pantofilor necorespunzatori care preseaza unghia.
Unghiile incarnate pot sa apara si in urma unor rani care afecteaza unghia
Tratamentele traditionale sint bazate pe antibiotice
Tratamentul traditional preventiv consta in purtarea unor pantofi care sa protejeze piciorul cind va taiati unghiile. Grija mare trebuie sa fie sa nu se produca infectii in zona.
Daca totusi acestea se produc si zona este dureroasa, inflamata probabil, este bine sa utilizati antibiotice si unguente care sa ajute la inlaturarea infectiei.

O cafura perfecta, o declaratie de dragoste garantata


O coafura perfecta o declaratie de dragoste garantata, da creed ca asta este posibil.
Pentru ca de cele mai multe ori am constata ca coafura si parul unei femei sunt esentiale pentru a atrage privirile multor barbati.
Am constatat ca femeile care au un par ondulat ar fi fericite sa aiba un par drept lung pana la fund si mai ales des.
Femeile cu un par drept petrec ore intregi in oglinda pentru cateva onduleuri si pentru acel aspect de bucle frantuzesti.
O sa incep prin a descrie un procedeu prin care si parul ondulat poate deveni drept.
Etapa 1. Mai intai usuca-ti parul cu prosopul.Pe toata lungimea firului aplica un produs pt indreptat(de ex Elseve Lisse Intense,serum antiondulare).Daca parul este foarte cret,aplica putin balsam si la radacini(Clairol Herbal Essences-balsam hidratant).
Etapa 2.Stand cu capul in jos si folosind o perie rotunda,incepe uscarea parului de la baza gatului,pt a-l intari si a-i conferi volum.Ai grija ca parul sa fie aproape uscat inainte de a trece la etapa urmatoare,adica inainte de a-l intinde cu peria.
Etapa 3.Prinde in clipsuri suvitele din varful capului,apoi imparte parul ramas la spate in mai multe portiuni.Ai grija ca acestea sa nu depaseasca latimea periei.Cu ajutorul unei perii rotunde,ruleaza fiecare suvita,fara sa infasori complet parul,ci doar pe jumatate.
Etapa 4.Uscatorul trebuie sa urmeze miscarea periei,mentinand jetul de aer cald in jos,astfel incat cuticulele sa se netezeasca.In timpul uscarii tine parul cat mai intins,ca sa ii asiguri o forma neteda si un aspect ingrijit.Usuca suvitele de la radacini catre varfuri.
Etapa 5.Dupa ce suvitele de par s-au uscat,aplica un produs pt stralucire(X-press Drei Wetter Taft).Aplica ceara pe lungimea parului si pe varfuri.Ca sa netezesti firele mai rebele,foloseste putina ceara si in varful capului.

O coafura superba in 5 minute


Majoritatea reprezentantelor sexului frumos atunci cand ceva nu este pe placul lor sau nu le face placere, inventeaza o scuza rapida: ,,Nu am avut timp, nu am avut cand, nu am avut unde''
Astazi o sa va prezint o coafura in 5 minute. o coafura rapida si foarte estetica.
Poti avea o coafura super intr-un timp record. Totul e sa stii cum si cu ce produse!
• Umezeste parul, pulverizand putina apa pentru a-i reda forma naturala, si apoi lasa-l sa se usuce liber.

• Foloseste un sampon tip 2 in 1, cum ar fi Wash&Go, care contine ingrediente pentru o uscare rapida.

• Daca parul tau este mai mult ciufulit, atunci aranjeaza-l folosind o lotiune, cum ar fi High Hair Crystal Styling Lotion de la Wella. Poti da forma chiar si buclelor prea rebele daca aplici putina spuma (incearca Pantene Pro-V Perfect Curls).

• In cazul in care te grabesti, cel mai bine e sa-ti faci repede un coc sau o coada de cal.

• Ai 15 minute la dispozitie? Atunci, ai timp chiar si sa te coafezi. Inainte de toate, umezeste-ti putin parul. Aplica spuma pentru coafat si pune suvite mai groase pe bigudiuri Velcro mai mari. Lasa-l sa stea 15 minute, timp in care te poti ocupa de machiaj.
Dupa ce scoti bigudiurile, aranjeaza parul folosind degetele pe post de pieptene

SPA&WELLNES

Conceptul de SPA&WELLNES

“Sanitas per aquam!”

Celebra exclamaţie a îm­pă­ra­tului roman Nero “Sanitas per aquam!” (Spa), însemnând “Să­nă­tate prin apă!”, sim­bo­li­zea­ză cre­din­ţa şi practica an­ces­tra­lă a oa­me­nilor în utilizarea com­plexă a apei la temperaturi şi presiuni variabile - băi şi îm­pa­chetări de plan­te, saune, du­şuri - masaj, pis­ci­nă - ca factor cu­rativ şi tonic imu­nitar natural pentru cură­ţa­rea epidermei, de­toxifierea or­ga­nismului, ac­ce­le­rarea proceselor me­tabolice, îm­bunătăţirea capa­ci­tă­ţii de miş­care şi, mai ales, pen­tru ob­ţi­nerea unei stări de re­laxare şi con­fort somato-psihic.

Civilizaţia modernă, be­ne­ficiind de evoluţia tehnologică surprinzătoare, a redescoperit şi pus în valoare aceste principii te­ra­peutice blânde, naturale, care, prin multitudine de sti­muli sen­zo­riali (preso, vibro, ter­mo, aro­ma, cromoterapie etc.) şi prin efec­tele benefice asu­pra orga­nis­mului, readuc omu­lui con­tem­po­ran bucuriile şi plăcerile sim­ple, reconectând fiinţa umană la mediul natural, echilibrând-o şi energizând-o.

“Wellness” - armonie între fizic, mental, psihic şi spiritual

Astfel, bazat pe conceptul SPA, s-a dezvoltat un adevărat do­meniu umanist inter­dis­ci­pli­nar Spa (filosofie, psihologie, es­te­tică, medicină, cos­me­to­lo­gie, activităţi corporale şi spi­ri­tuale, nutriţie), precum şi o ade­vărata industrie de servicii Spa reprezentată de stabilimente cu destinaţie specifică de relaxare şi înfrumuseţare, cu atmosferă primitoare, echipe de specialişti şi amenajări, echipamente, te­ra­pii şi produse profesionale Spa care respectă standarde de lux bine definite.

Peste tot în lume există o va­rietate de astfel de centre: Spa de zi (Day Spa) în marile oraşe, Spa medical şi/sau Spa cu apă termală (echivalentul com­ple­xe­lor balneo-fizio-terapeutice), Travel Spa în aeroporturi, Spa de vacanţă - în staţiuni con­sa­crate), Spa life - centre de în­no­ire şi dezvoltare spirituală, toa­te oferind în spiritul “Wellness” sau “Well Being” (bunăstare fi­zi­că şi psihică), un univers spe­cial de terapii de relaxare şi an­ti­stres, precum şi servicii per­sonalizate de îngrijire şi în­fru­museţare facială şi corporală.

Promovând sisteme şti­in­ţi­fice ale frumuseţii şi sănătăţii şi fo­losind produse inovative cu in­gredienţi naturali pentru îm­pa­chetări calde, masaje şi măşti, ex­folieri, având la bază nă­mo­luri, alge, esenţe de plante aro­ma­tice, flori şi fructe atent se­lec­ţionate, precum şi echi­pa­men­te moderne de termo, elec­tro, sau hidroterapie, tra­ta­men­tele Spa sunt desfăşurate în­tr-o atmosferă de simplitate, ele­gan­ţă, intimitate şi confort.

Primul si cel mai important avantaj al spa-ului de acasa este castigul imens de timp. Aceasta intrucat poti aplica masti simultan pe fata si par, de exemplu. In plus, aburii creeaza me­diul perfect pentru eliminarea punctelor negre si pentru o actiune profunda a in­gredientelor din uleiurile hranitoare.

Asadar, treci la actiune si stai 20 de mi­nute in cada, la o temperatura de 38 de grade. In plus, foloseste un spumant de baie parfumat, cu efect tonifiant sau te­rapeutic. Daca ai vase sparte pe picioare, apeleaza la dus si foloseste geluri parfumate, cu uleiuri care hidrateaza si inmoaie stratul cornos. Astfel, pregatesti terenul pentru automasaj.

Ai grija de toate zonele corpului!

Maseaza-ti cu miscari circulare picioarele, bratele, pieptul, ceafa si umerii. La multe magazine specializate, exista mici obiecte din lemn pentru masaj, precum periile sau manusile din bumbac. Sunt ideale pentru aplicarea automasajului si pregatirea pielii pentru pasul urmator: gomajul pielii.

Automasajul scalpului se face cu uleiuri speciale de jojoba, ceai, rozmarin, lavanda, cu presiuni usoare si puternice in crestetul capului si zona occipitala, continuate cu miscari circulare usoare. Uleiul hidratant trebuie sa ramana pe scalp cateva minute. In plus, si unghiile beneficiaza de acest tratament intensiv.

Odata pielea inmuiata, este momentul eliminarii celulelor moarte cu produse pe baza de sare de mare, zahar, miere, coji de seminte pisate, amestecate cu uleiuri esentiale din fructe exotice cu efect calmant si tonifiant.

Remedii Naturiste si tratement pentru videcarea a peste 50 de boli si afectiuni

Remedii Naturiste Contra Hepatitei.


 Important : aveţi nevoie de multă odihnă şi de regim alimentar. Primăvara faceţi o cură de dovlecei şi fasole verde [ciorbă, mâncare, salată] conţin substanţe care refac celula hepatică. Consumaţi multă urdă şi lapte bătut, conţin metionină, importantă în refacerea celulei hepatice, carne de vită şi pasăre în cantităţi mici şi nu fiartă, prăjită la grătar, mai în sânge dacă-o puteţi mânca. [renunţaţi la medicamente sunt toxice] începeţi tratamentul cu pedicuţa care conţine radium şi este un adevărat miracol.

1.     ceai de pedicuţă : 1 linguriţă de plantă, tocată dar nu prea mărunt, se pune într-o cană peste care se toarnă un sfert de litru de apă clocotită. Se lasă să stea 5 minute acoperită, se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, de trei ori pe zi, înainte de mese cu 20-30 minute.

2.     ceai de armurariu : îl găsiţi la plafar şi îl măcinaţi prin râşniţa de cafea. 1 linguriţă şi jumătate de făină de armurariu se opăreşte cu o cană de apă în clocot, se lasă acoperită 5 minute să se infuzeze se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, se poate îndulci cu miere de albine.

3.     polen [polenolecitină] : se cumpără de la plafar, sunt granule din care se iau zilnic 1-3 linguriţe înainte de mese.

4.     tinctură de propolis : 30 picături în ceai sau în apă [1 pahar] de trei ori pe zi, înainte de mese.

5.     bitter suedez : comprese pe ficat. Se unge pielea cu alifie de gălbenele, apoi se pune o compresă de tifon umezită cu bitter suedez. Peste compresă se pune un prosop şi o pungă de plastic ca să nu devină rece. Se pune seara şi se doarme cu ea peste noapte.

6.     comprese calde cu coada calului : se pun alternativ cu cele de bitter suedez, dimineaţa coada calului, seara bitter suedez. Se iau 2 mâini bune de plantă proaspătă [se găseşte până în septembrie] care se bagă într-un săculţ de tifon, aşezat într-o sită, pusă peste aburi unei oale cu apă care fierbe. Când planta se-nmoaie şi e aproape fierbinte, o aplicaţi pe ficat, învelind-o cu un prosop. Aplicaţiile cu comprese pot dura de la 30 minute la 2-3 ore. Cu cât mai mult cu atât mai bine.

7.     ceai de rădăcină de pătrunjel : se pun 3 rădăcini de pătrunjel la ½ litri de apă. Se fierb până ce apa rămâne la jumătate. Se bea călduţ, înainte de masa de dimineaţă.

8.     ceai de obligeană : rădăcină uscată [de la Plafar] sau crudă [creşte în locurile cu bălţi, alături de papură se deosebeşte de aceasta prin rizomi – rădăcinile groase, maronii la suprafaţă şi roz înăuntru, iar în loc de puf maroniu pe care-l face papura, obligeana face pe tijă orizontală nişte muguri ca ştiuleţi de porumb.

Se foloseşte sucul crud obţinut prin mixare. Se ia de 3 ori pe zi, astfel : 3 linguri înainte de masă şi 3 linguri după masă Obligeana uscată – se pune o linguriţă de plantă într-o cană de apă şi se lasă să stea peste noapte. Dimineaţa se strecoară şi lichidul obţinut se pastrează în frigider.
Se foloseşte la fel ca sucul de plantă proaspătă.


Herpes

Virusul herpesului rămâne în organism, chiar si după vindecările temporale. El recidivează adesea [ la femei, mai ales în perioadele menstruale ] după boli febrile sau indigestii. Ar fi de dorit ca în afara tratamentului pe care vi-l recomandăm, să urmăriţi ce alimente anume produc izbucnirea herpesului. Eliminaţi-le din alimentaţie şi instituiţi o dietă cât mai bogată în enzime şi în lichide. Se recomandă comprese, badijonări, apiterapie.

                   Ceaiul de roiniţă : 2 linguriţe la o cană de apă opărită. Se pun comprese pe locurile atinse de mai multe ori pe zi.

                   Alifia de roiniţă : Se prepară la fel ca alifia de calendula – doi pumni de plantă proaspătă se înăbuşă în osânză curată de porc, se lasă să se răcească, apoi se încălzeşte la aburi şi se strecoară, se ung locurile bolnave de mai multe ori pe zi. Roiniţa întârzie recidivarea herpesului în proporţie de 70% .
                   Tinctura de propolis : este un preparat apicol, se găseşte de vânzare la albinarii din pieţe şi la magazinele de specialitate, comprese sau tamponări de mai multe ori pe zi. Sau unguent cu propolis care are acelaşi efect, ungeţi zona afectată de mai multe ori pe zi.

  Remedii Naturiste pentru Inima

  Una dintre cele mai faimoase plante medicinale, pentru inimă este vâscul. Această plantă are proprietatea miraculoasă de a reglementa tensiunea arterială, coborând-o când este prea ridicată, ori dimpotrivă, normalizând-o, dacă este prea coborâtă. În felul acesta inimile neliniştite se potolesc şi funcţia lor se întăreşte.

Toate neplăcerile legate de hipertensiune –ridicarea sângelui la cap, senzaţiile de ameţeală, zumzăitul în urechi şi tulburările de vedere, tahicardia, se liniştesc.
    Se beau trei căni de ceai de vâsc pe zi, înghiţitură cu înghiţitură. Este recomandat chiar şi oamenilor care nu sunt bolnavi de inimă, să facă cure preventive cu ceai de vâsc, vreme de şase săptămâni.
    Trei săptămâni se beau trei căni de ceai pe zii, două săptămâni se beau două căni de ceai pe zii, iar o săptămână, o cană de ceai pe zii. Circulaţia sângelui se restabileşte complet în acest răstimp. Pentru a menţine starea de sănătate e indicat să fie continuată cura de ceai, vreme de un an, bându-se o cană de ceai dimineaţa.
   
    PREPARAREA CEAIULUI: o linguriţă cu vârf de vâsc se pune într-o cană cu apă rece (1/4 l) să stea peste noapte. Dimineaţa se încălzeşte uşor, apoi se strecoară. Dacă e nevoie de o cantitate mai mare de ceai pe zi, el trebuie ţinut călduţ într-un termos, sau se încălzeşte la fiecare întrebuinţare, într-un vas cu apă în clocot. Vâscul are şi proprietăţi anti-cancerigene.     
     La fel este si sucul de vasc facut prin mixarea bobitelelor albe , a frunzelor si ramurelelor fragede .

Se iau peste zi 25 de picaturi in putina apa , pe stomacul gol ,la jumatate de ora de micul dejun si inainte de a merge la culcare .
    Pentru hipertensiune este recomandat să măncaţi în fiecare zi 4 căţei  de usturoi înghiţiţi ca un medicament.
    Este recomandat şi-n următoarele boli : cancer, slăbirea sistemului imunitar, artroză, depresiuni psihice, suferinţe nervoase, astmă.
    Reacţi secundare : Pot apărea alergi secundare atunci când vâscul nu e recoltat de pe un copac potrivit. Cel mai bun este cel de pe măr.

Tot pentru tensiunea arterială : 30gr frunze uscate de căpşuni sau fragi, se dau într-un clocot într-un litru de apă. Se bea ceai la discreţie în cursul zilei.

Amigdalita, Cai Respiratori, Raceli, Tuse:
Cucuta : seminţele de cucută prăjite în seu şi întinse pe o cârpă, se pun la gât şi vindecă amigdalita.
Un tratament foarte bun, este cu propolis : 50gr propolis solid [se găseşte peste tot, în pieţe, la vânzătorii de produse apicole] se pune la macerat în 250ml de alcool rafinat, vreme de două săptămâni, agitându-se zilnic sticla. Se ia seară, înainte de culcare, o linguriţă de lichid amestecat cu miere de albine sau cu puţin zahăr. Nu se mai bea şi nu se mai mănâncă nimic după aceia vreme de 1 ora. Vindecare sigură atât pentru amigdalită cât şi pentru dureri în gât.
 Un ceai foarte bun împotriva tusei rebele [ nervoase ] este următorul : flori şi frunze de podbal 2 linguriţe, frunze de pătlagină 1 linguriţa.
Din acest amestec puneţi 2 linguriţe într-o cană şi opăriţi cu 250ml de apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze 10 minute, apoi strecuraţi. Beţi câte o cană de ceai dimineaţa înainte de a vă scula din pat.


Varice
 Ceaiul  de salvie sau păpădie se bea 2-3 căni pe zi infuzie făcuta cu 2 linguriţe de planta la 250ml apa clocotita, ceaiul se bea după mesele principale .
Masajul se face in fiecare dimineaţa si seara cu suc de lămâie .
Compresii cu argila, se pun de doua ori pe săptămâna noaptea, de la glezna pana la genunchi . Cu varza, zdrobiţi câteva foi de varza si aplicaţiile pe locurile bolnave legaţi frunzele cu bandaj si lăsaţi-le peste noapte.
In cursul zilei aplicaţi comprese cu oţet de mere, beţi cate 2 linguriţe  oţet de mere dizolvat intr-un pahar cu apa .

Marele castigator reality show-ul care promite să schimbe vieţi.


Antrenorii Cori Grămescu şi Florin Uceanu, altături de frumoasa prezentatoare Daiana Anghel, vor fi gazdele unui proiect de televiziune îndrăzneţ, ce îşi propune să transforme în bine vieţile unor persoane supraponderale.  Cei 20 de participanţi sunt din toată România, au vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani şi au poveşti de viaţă emoţionante: unii dintre ei sunt foşti sportivi de performanţă la rugby, judo şi box, alţii au suferit din dragoste, alţii îţi doresc să le dea un bun exemplu copiilor lor şi nu numai.

Cu toţii vor lupta pentru a scăpa de kilogramele în plus dar şi pentru premiile generoase puse la bătaie: 25.000 de euro pentru ocupantul locului I şi 15.000 pentru cel ce se va clasa pe poziţia a doua.

Gratian este acstigatorul primei editii, el a dat dovada de mult aambitie si determinare  reusind sa slabeasca mai mult de 48 de kiglograme in 2 luni. Acesta a intrat in concurs cu greutatea de 117 kilograme. Pentru ca era gras, el isi pierduse stima de sine si devenise un adolescent introvertit. O data cu participarea la casting viata lui s-a schimbat in bine.

Timp de 11 saptamani el a fost antrenat de Cori Garmescu, care i-a fixat o dieta alimentara adecvata si antrenamente zilnice la sala de forta. Acesta in urma concursului si-a schimbat complet stilul de viata, adoptand o alimentatie sanatoasa renuntamd chiar la pizza si Cola doua dintre favoritele sale.

Asteptam cu nerabdare urmatorul sezon Marele Castigator.

Efectele benefice ale terapiei cu arome

  „L’aromathérapie exactement”


Urme ale folosirii aromoterapiei apar inca de acum 7000 de ani, intr-un alambic de ceramica gasit in Pakistan, datand din acea epoca. Intalnim inscriptii de acum 4000 de ani in Mesopotamia si scrieri egiptene ce au o varsta de 3500 de ani. Romanii foloseau de asemenea uleiurile esentiale.
Dar marea epopee a acestora incepea in secolul al XV-lea si se termina in 1935, moment in care au fost date la o parte de aparitia penicilinei. Abia in 1970 va reincepe folosirea terapeutica a uleiurilor esentiale, in momentul in care Valnet a lansat dezbateri pe aceasta tema, precum si o carte care astazi este depasita din punctul de vedere al studiilor realizate pana in prezent.
In 1990, medicina aromatica, asa cum va fi numita de catre P. Francome si D. Pénoël, autori ai unei carti de referinta „L’aromathérapie exactement”, carte ce contine indicatii terapeutice care au baze stiintifice, va reintra in vizorul medicilor si va reincepe recucerirea increderii acestora si a pacientilor.
Uleiurile esentiale provin din plante aromatice si sunt extrase prin distilarea cu vapori de apa, cu exceptia esentelor ce sunt extrase din citrice si care nu sunt uleiuri, ci esente aromatice.
Un ulei esential este o substanta aromatica, uleioasa compusa de la cateva substante la mai mult de 250. Moleculele continute au o raza de actiune foarte larga si actioneaza atat asupra simptomelor, cat si asupra „boli”. Uleiurile esentiale au toate proprietati anti-infectioase, reechilibrante pe plan functional, psihic, endocrinian. Ele sunt de preferat mai ales impotriva virusilor.
Vaporii de lamaie ucid majoritatea bacteriilor si virusilor.
Utilizarea sa este, deci, ideala pentru difuzarea in cabinete medicale, sali de asteptare, etc. Nu aveti incredere in esentele de salvie, rozmarin, eucalipt, isop si maghiran, precum si toate cele care contin cetone, care pot, chiar si in doze mici, sa fie toxice.

Aromaterapia se refera la tratamente folosind simturile. Este o metoda de tratament care are grija de corpul tau datorita uleiurilor botanice ca de exemplu lavanda, lamaie sau ulei de menta acestea fiind doar cateva. Uleiurile volatile se pot adauga in apa in care faci baie, se gasesc in gelurile de dus, masate pe piele sau inhalate datorita lumanarilor parfumate. Aromaterapia iti stimuleaza simturile si promoveaza o atmosfera relaxanta. Produsele de aromaterapie te pot relaxa de orice durere, iti alina pielea si te usureaza de orice stare de incordare.
Exista peste 100 de uleiuri volatile. Aceste uleiuri provin din plante, flori, iarba sau alte materiale organice. Multe persoane experimenteaza efectele relaxante si tamaduitoare ale aromaterapiei la un centru de spa. Totusi, te poti trata singur cu aromaterapie si acasa, folosind produse naturale de baie.
Produse naturale de baie. Produsele naturale de baie curate si catifeleaza pielea folosind ingredienre naturale ca extracte de plante, fructe, iarba, cereale si alte botanice. Cand alegi produse de baie si de frumusete, ar trebui sa te uiti dupa cele care contin ingrediente naturale ca aloe vera, unt de shea si uleiuri volatile.
• Aloe vera reface si hidrateaza pielea datorita bogatiei de vitamine pe care o contine. De asemenea aloe vera intra foarte usor in piele, calmeaza si hidrateaza pielea uscata.
• Untul de shea catifeleaza pielea, reduce inflamatiile si imbunatateste aspectul urmelor de cicatrice si alte pete. Untul de shea se gaseste in foarte multe creme naturale de fata, lotiuni si geluri de dus.
• Uleiul de jojoba, de floarea soarelui si alte uleiuri volatile se gasesc de asemenea in produse naturale de baie. Aceste uleiuri hidrateaza si protejeaza pielea datorita ingredientelor naturale.